Pozdní jídla napříč světem

Úvodní strana » Magazín » Pozdní jídla napříč světem

Pozdní jídla napříč světem

Všichni víme, že alkohol je prostředek, který zvyšuje chuť k jídlu. Jaká jídla jsou tedy oblíbená v pozdní dobu, třeba při posezení s přáteli, v některých státech?

Německo

Němci milují kebab – tureckou misku naplněnou osekaným masem pečeným na svislém roštu. Obvykle je to maso jehněčí. V Berlíně je v současné době velké množství obchodů s kebaby.

Mexiko

Němci nejsou jediní, kdo je přitahován pečený masem. „Pastýřský styl“ v Mexiku se připravuje podobně jako kebab. Kromě skopového masa se používá také maso vepřové. Připravuje se na svislé tyči. Tenké plátky masa se podávají na tortille, obvykle jsou dochucené salsou, cibulí, koriandrem a ananasem.

Itálie

Opusťme nyní na chvilku pečené maso, neboť v Itálii je oblíbeným pozdním jídlem „cornetto“, který je podobný croissantu, ale je asi lepší. A to hned ze dvou důvodů: první z nich je ten, že má náplně různých příchutí. Druhým je ten, že se pečou v noci a kornettari, kde se kupují, jsou otevřené a připravené sloužit nočnímu davu.

Brazílie

Coxinha, v překladu asi „malé stehno“ – je to drcené kuřecí maso obalené do tvaru kuřecího stehna a smažené. Základ těsta mohou tvořit brambory, mouka nebo maniok a obvykle se připravuje za použití kuřecího vývaru.

Filipíny

Je čas vrátit se k marinovanému masu. Sisig je filipínská mísa z vepřového masa, která je dochucená červenou cibulkou, chilli, octem a calamasi (asijské citrusové ovoce). Existuje celá řada variací, dokonce i z chobotnice či tofu. Tradiční sisig je však z vepřového masa.

 

Vážení klienti,
na Vámi zadané poptávky se snažíme reagovat co nejrychleji, maximálně do 15-ti minut. Tímto způsobem se můžete snadno a rychle dozvědět více informací o našich službách a cenách, aniž byste se jakkoliv zavázali.

Těšíme se na spolupráci s Vámi.

Odesláním formuláře souhlasíte se zásadami zpracování osobních údajů.*

V dalším kroku prosím nahrajte potřebné soubory.

Pole označená * jsou povinná.