+420 720 221 398 / +420 242 441 830 Po-Ne 07:00 - 22:00

Pokud chcete cestovat, možná se vám budou hodit tyto tipy

Cestování je dobrodružství, tak se za ním vydejte a otestujte si své vlastní hranice a buďte stateční.
Dejte svému telefonu dovolenou a komunikujte s lidmi kolem vás
Potřebujete najít adresu místní restaurace, chcete najít pěknou turistickou trasu, zajímá vás, kam
chodí v pátek večer místní lidé, ztratili jste se v křivolakých uličkách starého města? Než vyndáte
svůj smartphone, zeptejte se místních a vyzkoušejte, zda a jakým způsobem jste schopni se
domluvit.


Zapojte se
Váš telefon nabízí služby a aplikace, které jsou dostupné téměř pro cokoli – pomoc při výuce
jazyka, rezervaci ubytování, letenek čí jízdenek, nabídku restaurací. To vše je ideální pomoc pro
cestování. Pokud však chcete procvičovat slovní zásobu, je potřeba se zapojit do komunikace s
místními a může to být třeba i přes sociální sítě. Různé skupiny mohou být dokonalým zdrojem
velkého množství informací. Můžete zde získat i nové přátele.


Naučte se potřebné fráze
Než vyrazíte do zahraničí na vaši vysněnou cestu, naučte se fráze v daném jazyce, které se vám
budou rozhodně hodit.

 

 

  • Ahoj
  • Promiňte
  • Chtěl bych
  • Kde je...?
  • Děkuji
  • Nashledanou
  • Čísla (1-100)
  • Pokyny (vlevo, vpravo, vřed, vzad)

 

Jezte jazyk
Každý z nás musí jíst. Ať už jste hladoví, či nikoli, udělejte z jídla ohnisko do vašeho ponoření v
novém místě. Navštivte trhy nebo stánky s občerstvením, povídejte si s těmi, co vám jídlo
připravují, ptejte se na jednotlivé ingredience, na tradice přípravy jídel. Místní kuchyně je vždy
"horkým" místem pro procvičování vašich nově získaných jazykových znalostí.


Ztraťte se (alespoň trochu)
Zkuste se trochu potulovat, vyhýbejte se organizovaným výletům a velkým restauracím, kde hovoří
vaším jazykem. Zkuste zavítat na místa, kde si budete muset vystačit s vaší slovní zásobou.

Kontaktujte nás kdykoliv přes formulář nebo na telefonním čísle
+420 720 221 398

Nezávazná poptávka překladu

Do 15 minut vám zašleme nezávaznou cenovou kalkulacii

Kontaktujte nás

+420 720 221 398

+420 242 441 830

info@profiprekladatel.cz
Badge

Reference

Náš blog

  • Zdravá strava inspirovaná jinými kulturami

    Z různých kultur se můžeme naučit celou řadu zajímavých věcí. Zkušení nových a tradičních receptů jednotlivých zemí či kultur patří mezi velmi zajímavé oblasti. Mnoho zemí či regionů přišlo na svůj způsob, jak se stravovat zdravě a některá pravidla se rozšířila do celého světa. Středomořská strava Země lemující Středozemní moře jsou sice odlišné a to jak lingvisticky, tak i kulturně či etnicky. Existují však některá témata, která mají společná. Jedním z nich je strava. Její základ tvoří velké množství mořských plodů. Zásady středomořské stravy: Zaměřte se na rostlinné potraviny jako jsou ovoce, zelenina, celá zrna, ořechy a luštěniny. Místo másla použijte olivový olej. Dochucujte spíše bylinkami a kořením než solí. Červené maso používejte jen příležitostně - místo toho konzumujte ryby a drůbež. Výzkumy ukázaly pozitivní souvislosti mezi konzumací tohoto druhy stravy a snížením výskytu srdečních chorob, hladiny cholesterolu a dokonce i nižší riziko výskytu rakoviny. Severská strava Tato

  • Proč některé kultury milují kořeněná jídla a jiné ne?

    Každý kontinent, a někdy i stát, je typický svojí kuchyní a můžete ochutnat tradiční pokrmy, které se oblast od oblasti liší a díky za to, neboť svět je plný kulinářských zážitků. Některé jsou sladké, další zase pikantní. Některé pokrmy jsou jednoduché, další zase složitější. Každá země má k dispozici své vlastní suroviny, některé jsou dokonce typické pro jednotlivé kuchyně. Některé kuchyně dávají přednost kořeněným pokrmům. Mezi země, které používají celou řadu koření, patří především Mexiko a Indie. Něco málo z historie koření Pokud jídlo není dobře ochucené, tak nechutná. Někdy koření může prodloužit trvanlivost pokrmu. Jedna studie, jež se zabývala zkoumáním kuchařských knih napříč kulturami zjistila, že místa s vyšší roční teplotou a tedy i vyšší pravděpodobností kazení potravin, mají tendenci používat více koření. Některé druhy totiž mají silné antimikrobiální vlastnosti. Chutnost pokrmů a zdravotní přínosy jsou však propojeny. Chuť na kořeněná jídla se pravděpodobně vyvinula v p