Jaká jídla jsou typická pro ruský večírek
Pokud chcete svým přátelům připravit klasické ruské menu, nechte se inspirovat.
Nápoj – kvas
Možná nyní přemýšlíte o vodce, to je v pořádku. Ale pokud chcete prokázat znalosti o klasické ruské kuchyni, měli byste servírovat kvas. Je to studený kvašený nápoj, který se většinou připravuje z tmavého chleba a kvasnic. Zkvašený základ se ředí vodou a může se dochutit ovocem, zázvorem nebo mátou.
Předkrm – boršč
Boršč je synonymum pro ruskou kuchyni. Jedná se o polévku z červené řepy, kterou můžete podávat jak studenou, tak i teplou, s masem či bez něj. Dochucuje se kysanou smetanou a podává se s chlebem.
Předkrm – salát Olivier
Toto je druhá varianta předkrmu. Obsahuje hrášek, brambory, mrkev, cibuli, salám, okurky a vejce. Je dochucený majonézou.
Hlavní chod – kotlety
Jedná se o smažené placky připravované z mletého masa, nejčastěji hovězího, ale můžete použít jakýkoli druh masa. Jako příloha jsou vhodné brambory či bramborová kaše.
Dezert – čaj a medovik
Velmi typickým a oblíbeným ruským zákuskem je medovik (medový dort), který se vyrábí z několika vrstev dortu, v jehož těstě se nachází med. Jednotlivé vrstvy se spojují kysanou smetanou.
Klíčové ruské fráze
Mám hlad – Я голодный / Я голодная.
Jsem plný —Я наелся / Я наелась
Prosím - Пожалуйста
Děkuji - Спасибо