Jak připravit večeři v polském stylu?

Úvodní strana » Magazín » Jak připravit večeři v polském stylu?

Jak připravit večeři v polském stylu?

Jak připravit večeři v polském stylu?

Pokud chcete ochutnat tradiční polskou kuchyni, přinášíme vám tip na jedno menu.

Nápoj: Krupnik

 

 

Krupnik je tradiční polský nápoj vyrobený z obilného alkoholu (obvykle to bývá vodka), medu a bylin. Je sladký a podobný likéru.

 

 

Předkrm: Żurek

Jedná se o krémovou, vydatnou, kyselou, chlebovou polévku, která bývá doplněna šunkou či klobásou a bramborami.

 

 

 

Hlavní jídlo: Kluski Śląskie

Hlavní jídlo se obvykle skládá ze zelí, brambor a masa. Pokud však čekáte, kachnu, husu nebo vepřové maso, jste na omylu. Kluski Śląskie jsou noky z bramborového těsta ve tvaru koblih. Podávají se s gulášem či pečeným masem.

 

 

Dezert: Budyń

Pokud ještě nejste syti, můžete si dát dezert v podobě budyńů. Jedná se o pudink, který se připravuje z mléka, vanilky a žloutků a je dozdobený ovocem.

 

 

Klíčové polské fráze používané při stolování

Mám hlad - Jestem głodny. /Jestem głodna.

Jsem plná - Jestem najedzony/ Jestem najedzona.

Prosím - Proszę

Děkuji - Dziękuję

Jste vítáni - Proszę bardzo

Dobrou chuť! - Smacznego!

Vážení klienti,
na Vámi zadané poptávky se snažíme reagovat co nejrychleji, maximálně do 15-ti minut. Tímto způsobem se můžete snadno a rychle dozvědět více informací o našich službách a cenách, aniž byste se jakkoliv zavázali.

Těšíme se na spolupráci s Vámi.

Odesláním formuláře souhlasíte se zásadami zpracování osobních údajů.*

V dalším kroku prosím nahrajte potřebné soubory.

Pole označená * jsou povinná.