Káva a sladké pečivo k sobě patří
Není nic nadčasového, než káva a sladké pečivo. Podívejte se, jaké druhy pečiva dostanete ke kávě
v různých zemích.
New York City: Černá káva a kobliha
New York City je velmi kulturní a rozmanité centrum. Typické jsou pro něj žluté taxíky, kousek
pizzy nebo černá káva a koblihy.
Paříž: Noisette & Croissant
Noisette ve skutečnost znamená lískový ořech a v souvislosti s kávou značí její barvu. Tak vzniká
přidáním kapky horkého mléka do espressa. A croissanty je Francie proslulá.
Stockholm: Kaffe & Kanelbulle
Švédsko prakticky vymyslelo přestávku na kávu a kousek pečiva. K této přestávce mají dokonce
svůj název – fika a znamená to čas strávený nad kávou s přáteli. Kanelbulle je sladký, skořicový
šnek, k němuž se podává velmi silná švédská káva.
Mexico City: Café De Olla & Concha
Café de olla se připravuje vařením kávy se skořicí v hliněné nádobě, která propůjčuje kávě
výraznou kořenenou a zvláštně hliněnou chuť. Concha jsou malé sladké kousky pečiva ve tvaru
mušle.
Sydney: Flat White & Lamington
Austrálie patří mezi vyznavače kávy. Její Flat White je australská podoba cappuccina. Neobsahuje
však tolik mléka a není tak silná jako klasické espresso. Nabídne vám bohatou chuť kávy v
kombinaci s příjemnou mléčnou složkou. Lamington se připravuje z piškotového těsta, které se
namáčí v rozpuštěné čokoládě, kokosu a často se podává s džemem a smetanou.
Řím: Espresso a Cannoli
Espresso si dnes můžete objednat v celé řadě států, ale Itálie je jeho domovinou. Cannoli je trubička
z listového těsta, plněná krémovou náplní.