Polévky různých zemí, které nás zahřejí
V chladném zimním počasí nic nezahřeje lépe tak, jako vydatná a chutná polévka. Může se jednat o
polévku krémovou nebo silný vývar různého druhu. Každá země má svoji tradiční polévku.
Podívejte se na některé z nich.
Pasta e Fagioli - Itálie
Základ této oblíbené polévky tvoří fazole a těstoviny. Recept na její přípravu se však liší v závislosti
na regionech. Mezi další suroviny, které se pro její přípravu používají, patří česnek, čerstvý
rozmarýn, olivový olej, konzervovaná rajčata, Pancetta, sůl, pepř a strouhaný sýr pecorino.
Pozole - Mexiko
Tato polévka se v Mexiku konzumuje celoročně, v zimním období však nejvíce. Jedná se o
vepřovou polévku s chilli, rajčaty, hominy (speciálně upravená kukuřičná zrna) a velké množství
různých druhů koření. Podává se s tortilla chipsy.
Wedang Ronde - Indonesie
Základ tvoří zázvorový vývar, v němž se nacházejí koule z rýžového moučného těsta, jež se plní
smaženými arašídy.
Kartoffelsuppe — Německo
Jedná se o bramborovou polévku. Recepty pro její přípravu se liší mezi jednotlivými regiony a
dokonce i mezi rodinami. Základ tvoří brambory, slanina, pórek, zelenina a smetana.
Soupe à L’oignon Gratinée — Francie
Cibulová polévka se sýrem a krutony se podává v každé francouzské restauraci. Většinou slouží
jako předkrm.
Boršč – Rusko
Tato tradiční ruská polévka je poněkud kontroverzní, buďto si ji zamilujete nebo vám nechutná.
Mezi hlavní ingredience patří řepa, hovězí maso, brambory, mrkev, zelí, cibule, rajčatová pasta a
koření.
Canja De Galinha – Brazílie
Tato polévka populární nejen v Brazílii, ale také v Portugalsku, se připravuje z vývaru, kuřecího
masa, rýže a zeleniny (mrkev,cibule). Charakteristickým znakem je dlouhé vaření kuřete (asi 2
hodiny). Na dochucení se používá máta.