+420 720 221 398 / +420 242 441 830 Po-Ne 07:00 - 22:00

Proč některé kultury jedí pikantní potraviny a jiné ne?

Proč některé kultury jedí pikantní potraviny a jiné ne?

Každá kuchyně má svá specifika a celý svět je plný kulinářských dobrot. Některé jsou jednoduché, jiné zase složité. Některé jsou sladké, jiné zase pikantní. Každá země nabízí celou řadu zajímavých potravin, některé z nich jsou pro danou zemi specifické. Je zřejmé, že existují určité kulturní rozdíly, které se vztahují i na potraviny, především na pikantní druhy.

Proč někteří lidé konzumují pikantní potraviny?

Jedním z mnoha vysvětlení je spojitost s klimatem různých zemí. Je pravda, že země slavných druhů koření, jako jsou Mexiko nebo Indie, mají velmi horké klimatické podmínky. Hlavní idea konzumace pikantních jídel spočívá v tom, že se při nich člověk zahřeje a zároveň dochází k vnitřnímu ochlazování těla.

V jedné studii dostávali někteří běžci k pití teplou vodu a jiní studenou. Ti, kteří pili teplou vodu, se rychleji zchladili. Ale to není důvod konzumace pikantních potravin a pokrmů.

Pokud není pokrm dobře ochucen, nikomu nechutná. Některé potraviny se dochucují, aby déle vydržely.

Koření bývalo v minulosti velmi žádaným druhem zboží a to nejen, že ho bylo málo, ale některé druhy také nabízejí celou řadu zdravotních výhod. Zlom s jeho dostatkem nastal v 17. století, kdy se koření, díky obchodním cestám, dostalo do celého světa.

 

Pokud rádi cestujete, ochutnáváte nové pokrmy a chcete vyzkoušet nějaký pikantní, měli byste se naučit tuto větu:

Je toto jídlo pikantní?

Němčina: Ist dieses Gericht scharf?

Francouzština: Est-ce que ce plat est épicé?

Italština: Questo piatto è piccante?

Španělština: ¿Es picante este plato?

Portugalština: Este prato é picante?

Švédština: Är den här rätten stark?

Turečtina: Bu yemek acı mı?

Kontaktujte nás kdykoliv přes formulář nebo na telefonním čísle
+420 720 221 398

Nezávazná poptávka překladu

Do 15 minut vám zašleme nezávaznou cenovou kalkulacii

Kontaktujte nás

+420 720 221 398

+420 242 441 830

info@profiprekladatel.cz
Badge

Reference

Náš blog