+420 720 221 398 / +420 242 441 830 Po-Ne 07:00 - 22:00

Polévky různých zemí, které nás zahřejí

V chladném zimním počasí nic nezahřeje lépe tak, jako vydatná a chutná polévka. Může se jednat o
polévku krémovou nebo silný vývar různého druhu. Každá země má svoji tradiční polévku.
Podívejte se na některé z nich.


Pasta e Fagioli - Itálie
Základ této oblíbené polévky tvoří fazole a těstoviny. Recept na její přípravu se však liší v závislosti
na regionech. Mezi další suroviny, které se pro její přípravu používají, patří česnek, čerstvý
rozmarýn, olivový olej, konzervovaná rajčata, Pancetta, sůl, pepř a strouhaný sýr pecorino.


Pozole - Mexiko
Tato polévka se v Mexiku konzumuje celoročně, v zimním období však nejvíce. Jedná se o
vepřovou polévku s chilli, rajčaty, hominy (speciálně upravená kukuřičná zrna) a velké množství
různých druhů koření. Podává se s tortilla chipsy.


Wedang Ronde - Indonesie
Základ tvoří zázvorový vývar, v němž se nacházejí koule z rýžového moučného těsta, jež se plní
smaženými arašídy.


Kartoffelsuppe — Německo
Jedná se o bramborovou polévku. Recepty pro její přípravu se liší mezi jednotlivými regiony a
dokonce i mezi rodinami. Základ tvoří brambory, slanina, pórek, zelenina a smetana.


Soupe à L’oignon Gratinée — Francie
Cibulová polévka se sýrem a krutony se podává v každé francouzské restauraci. Většinou slouží
jako předkrm.


Boršč – Rusko
Tato tradiční ruská polévka je poněkud kontroverzní, buďto si ji zamilujete nebo vám nechutná.
Mezi hlavní ingredience patří řepa, hovězí maso, brambory, mrkev, zelí, cibule, rajčatová pasta a
koření.


Canja De Galinha – Brazílie
Tato polévka populární nejen v Brazílii, ale také v Portugalsku, se připravuje z vývaru, kuřecího
masa, rýže a zeleniny (mrkev,cibule). Charakteristickým znakem je dlouhé vaření kuřete (asi 2
hodiny). Na dochucení se používá máta.

Kontaktujte nás kdykoliv přes formulář nebo na telefonním čísle
+420 720 221 398

Nezávazná poptávka překladu

Do 15 minut vám zašleme nezávaznou cenovou kalkulacii

Kontaktujte nás

+420 720 221 398

+420 242 441 830

info@profiprekladatel.cz
Badge

Reference

Náš blog

  • Zdravá strava inspirovaná jinými kulturami

    Z různých kultur se můžeme naučit celou řadu zajímavých věcí. Zkušení nových a tradičních receptů jednotlivých zemí či kultur patří mezi velmi zajímavé oblasti. Mnoho zemí či regionů přišlo na svůj způsob, jak se stravovat zdravě a některá pravidla se rozšířila do celého světa. Středomořská strava Země lemující Středozemní moře jsou sice odlišné a to jak lingvisticky, tak i kulturně či etnicky. Existují však některá témata, která mají společná. Jedním z nich je strava. Její základ tvoří velké množství mořských plodů. Zásady středomořské stravy: Zaměřte se na rostlinné potraviny jako jsou ovoce, zelenina, celá zrna, ořechy a luštěniny. Místo másla použijte olivový olej. Dochucujte spíše bylinkami a kořením než solí. Červené maso používejte jen příležitostně - místo toho konzumujte ryby a drůbež. Výzkumy ukázaly pozitivní souvislosti mezi konzumací tohoto druhy stravy a snížením výskytu srdečních chorob, hladiny cholesterolu a dokonce i nižší riziko výskytu rakoviny. Severská strava Tato

  • Proč některé kultury milují kořeněná jídla a jiné ne?

    Každý kontinent, a někdy i stát, je typický svojí kuchyní a můžete ochutnat tradiční pokrmy, které se oblast od oblasti liší a díky za to, neboť svět je plný kulinářských zážitků. Některé jsou sladké, další zase pikantní. Některé pokrmy jsou jednoduché, další zase složitější. Každá země má k dispozici své vlastní suroviny, některé jsou dokonce typické pro jednotlivé kuchyně. Některé kuchyně dávají přednost kořeněným pokrmům. Mezi země, které používají celou řadu koření, patří především Mexiko a Indie. Něco málo z historie koření Pokud jídlo není dobře ochucené, tak nechutná. Někdy koření může prodloužit trvanlivost pokrmu. Jedna studie, jež se zabývala zkoumáním kuchařských knih napříč kulturami zjistila, že místa s vyšší roční teplotou a tedy i vyšší pravděpodobností kazení potravin, mají tendenci používat více koření. Některé druhy totiž mají silné antimikrobiální vlastnosti. Chutnost pokrmů a zdravotní přínosy jsou však propojeny. Chuť na kořeněná jídla se pravděpodobně vyvinula v p